Росіяни атакували Херсонщину: загинула одна особа

Джерело: очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін у Facebook та Офіс генпрокурора

Сьогодні, 30 грудня, близько 14:10 російські армійці вкотре обстріляла передмістя Херсона, внаслідок чого загинула одна особа.

“Російська армія вбила жителя Антонівки. Травми, несумісні з життям, отримав 55-річний чоловік. У момент обстрілу він знаходився на подвір’ї будинку. Мої співчуття близьким загиблого”, – написав Олександр Прокудін.

Відтак, за процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, що поєднано з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Додамо, що протягом доби російські армійці 108 разів обстріляли Херсонську область, внаслідок чого п’ятеро осіб зазнали поранень.

Загалом росіяни випустили по Херсонщині 536 снарядів з мінометів, артилерії, “Градів”, танків, ЗУ-23-2, авіації та БпЛА, з них – 8 “Shahed”.

Зокрема, по місту Херсон ворог випустив 24 снаряди.

Російські армійці поцілили у житлові квартали населених пунктів області; гуманітарний штаб у Бериславському районі; об’єкт критичної інфраструктури, гуртожиток та організацію з обслуговування ліфтів у Херсоні.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.