Кількість загиблих в результаті вибухів в Бєлгороді зросла до 14 осіб, 108 поранених

Джерело: The Guardian з посиланням на МНС РФ

Кількість загиблих в результаті вибухів в Бєлгороді зросла до 14 осіб, 108 дістали поранення.

“За уточненою інформацією, у Білгороді загинули 12 дорослих і двоє дітей. Ще 108 осіб, у тому числі 15 дітей, отримали поранення”, – повідомили в відомстві.

Губернатор області В’ячеслав Гладков заявив, що є влучання в житловий квартал і закликав усіх жителів перейти до бомбосховищ. Він додав, що Збройні сили Україні нібито атакували центр Бєлгорода.

Газета “Коммерсант” з посиланням на джерело, близьке до Слідчого комітету Росії, повідомила, що ракети влучили в каток на центральній Соборній площі, торговий центр, житлові будинки та автомобіль.

Додамо, що Бєлгородську область цієї ночі також атакували БпЛА. Вранці Гладков повідомив, що внаслідок атаки пошкоджено 55 приватних будинків, одна квартира, дві будівлі господарських об’єктів, три соціальні об’єкти та 27 автомобілей.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.