Закінчився термін дії авторських прав Disney на перших Міккі та Мінні Маус

Джерело: BBC News

Перші Міккі та Мінні Маус від Disney з мультфільму “Пароплав Віллі” стали суспільним надбанням, оскільки закінчився термін дії авторських прав у США.

“Пароплав Віллі” – короткометражний фільм 1928 року з ранніми нерозмовними версіями Міккі та Мінні.

Згідно із законодавством США про авторське право, права на персонажів можуть зберігатися протягом 95 років, що означає, що персонажі фільму “Пароплав Віллі” стали суспільним надбанням у понеділок, 1 січня 2024 року.

Цими роботами тепер можна на законних підставах ділитися, виконувати, повторно використовувати або перепрофілювати.

Це означає, що будь-хто може використовувати ці версії без дозволу чи оплати.

Але Disney попередив, що на сучасніші версії Міккі все ще поширюється авторське право.

Через декілька днів після того, як регулювальні органи на два місяці зупинили польоти ракети Starship компанії SpaceX на Марс, фірмі Ілона Маска загрожує великий штраф за ймовірні порушення безпеки двох запусків минулого року.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 20 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо у вечірні години максимального споживання.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.