Рекордні обстріли України показують справжні наміри Росії – Шарль Мішель

Джерело: Шарль Мішель у Twitter (X)

Президент Європейської ради Шарль Мішель прокоментував сьогоднішню масовану атаку Росії на Україну й зазначив, що атаки РФ свідчать про незацікавленість країни-агресорки у будь-яких мирних переговорах й про справжні її наміри.

“Для тих, хто вірить чуткам про те, що Росія справді зацікавлена у мирних переговорах, рекордна кількість безпілотників, випущених за останні 24 години по Україні, свідчить про справжні наміри Москви”, – наголосив глава Євроради.

Відтак зазначив, що російські атаки є ще більш цинічними, оскільки посилились саме в період новорічних свят.

“Дух України не зламати. ЄС підтримує Україну”, – резюмував Шарль Мішель.

Зазначимо, що протягом 2 січня війська РФ масовано атакували Україну ударними безпілотниками та ракетами. Більшість ворожих цілей збито.

Головнокомандувач зауважив, що сьогоднішня атака повторювала масовану атаку росіян 29 грудня 2023 року, коли окупанти атакували з застосуванням різного типу повітряних цілей.

Знову було атаковано цивільну та критичну інфраструктуру, промислові та військові об’єкти. Основний напрямок удару – столиця України.

У першій хвилі атакували “шахедами” з південно-східного напрямку, із подальшим рухом по різних регіонах України. Усі 35 БпЛА були знищені.

Вже вранці ворог застосував стратегічну авіацію – бомбардувальники Ту-95МС. 16 літаків вийшли на рубежі пуску близько 6.00 і запустили не менше 70 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555/Х-55.

З 07:30 зафіксовано пуски десяти аеробалістичних ракет Х-47М2 “Кинджал” із винищувачів МіГ-31К.

Також противник атакував із моря трьома крилатими ракетами “Калібр”, а з півночі – 12-ма ракетами, які летіли по балістичній траєкторії типу Іскандер-М/С-300/С-400.

З літаків тактичної авіації Су-35 застосовано чотири протирадіолокаційні ракети Х-31П.

За попередніми результатами, противник застосував 99 засобів повітряного нападу – ракет різних типів.

Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із підрозділами Сил оборони України знищено 72 повітряні цілі:

– 10 із 10 аеробалістичних ракет Х-47М2 “Кинджал”;

– 59 із 70 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55;

– 3 із 3 крилатих ракет “Калібр”.

У понеділок, 7 жовтня, в Україні не очікуються стабілізаційні відключення світла. Проте українців закликають обмежити використання потужних електроприладів.

Сьогодні, 6 жовтня, російські військові завдали удару по Костянтинівці на Донеччині, скинувши три керовані авіабомби. Внаслідок атаки загинула одна людина, ще двоє зазнали поранення.

З 2017 року Володимир Путін намагався вплинути на Дональда Трампа, тодішнього президента США, формуючи в нього негативне ставлення до України. The New York Times стверджує це на основі даних, отриманих від колишніх американських високопосадовців.

З початку 2024 року Міноборони кодифікувало і допустило до експлуатації у Силах оборони понад 900 зразків озброєння і військової техніки, зокрема понад 600 – українського виробництва.

Міністерство внутрішніх справ Естонії днями визнало недостатніми зміни, котрі внесла Естонська православна церква Московського патріархату до свого статуту для розриву зв’язків з Москвою.