Екскерівника катівні «Ізоляція» засудили до 15 років ув’язнення

Джерело: Суспільне

Шевченківський райсуд Києва оголосив вирок Денису Куликовському – колишньому керівнику катівні “Ізоляція” у тимчасово окупованому Донецьку.

Куликовського визнали винним та призначили покарання у вигляді 15 років за ґратами з конфіскацією всього майна.

Суд також постановив, що початком виконання вироку рахуватиметься 9 листопада 2021 року.

Дениса Куликовського затримала Служба безпеки України у 2021 році. Його звинувачували в організації та особистій участі в тортурах над українськими військовополоненими та цивільними заручниками в незаконній тюрмі “Ізоляція”, що у тимчасово окупованому Донецьку.

Під час допиту Куликовський свою провину визнав.

Свою участь у катуваннях та допитах людей у “Ізоляції” Денис Куликовський підтвердив під час допиту, відеозапис якого опублікували невдозі після затримання фігуранта справи.
Розслідування справи завершили у червні 2022 року, після чого справу передали до суду. Засідання робили закритими.

ДОВІДКА: “Ізоляція” — російська катівня в Донецьку, утворена після окупації міста у 2014 році. Це територія колишнього заводу ізоляційних матеріалів, до російського вторгнення тут працював мистецький простір “Ізоляція”. Тюрма має статус секретної. Вироки, за якими утримувані перебувають в “Ізоляції”, виносять незаконні суди “ДНР”, відомі численні випадки тортур. Переважно в “Ізоляції” утримують проукраїнських полонених.

  • Ватажка так званої “Донецької Народної Республіки” засудили до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Під час поїздки на фронт лідеру фракції “Євросолідарність” Петру Порошенку подарували російський дрон “Ланцет”, котрий збили військові.

Російська інфлюенсерка Валерія Федякіна обманом виманила у інвесторів понад 22 мільйони доларів, які потім надіслала на потреби українського війська.

На Вінниччині викрили керівництво та членів військово-лікарської комісії (ВЛК), які оформили інвалідність колишньому місцевому депутату, якого підозрюють у замовному вбивстві.

Український боксер Олександр Усик закликав кандидата в президенти США Дональда Трампа посприяти у звільненні бійців “Азова” та інших українців з російського полону. 

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус має намір придбати 600 крилатих ракет Taurus, але ще не забезпечив необхідного фінансування.