У Києві помер правнук Івана Франка

Джерело: Львівський національний літературно-меморіальний музей Івана Франка у Facebook

3 січня в Києві на 72-му році життя помер Юрій Юрачківський, правнук відомого українського письменника Івана Франка.

“З сумом сповіщаємо, що сьогодні пішов у засвіти син Зеновії-Ростислави Франко, правнук Івана Франка Юрій Юрачківський. Команда Дому Франка висловлює щирі співчуття рідним і близьким покійного. Сумуємо разом з вами” – зазначено в повідомленні від “Дому Франка”.

Фото: Львівський національний літературно-меморіальний музей Івана Франка

Юрій Юрачківський народився у 1951 році, закінчив київську школу №92 імені Івана Франка та здобув освіту на фізичному факультеті Київського державного університету імені Тараса Шевченка. Працював інженером в Інституті геронтології, а потім став старшим науковим співробітником в Інституті кібернетики АН України. У 2001 році виїхав на роботу до США, де пропрацював 10 років.

Юрій Юрачківський також був видатним спортсменом у галузі бриджу, ставши чемпіоном України та володарем національного кубка. У 2003 році він здобув друге місце на чемпіонаті в Нью-Йорку.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

Згідно з інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, в Україні вже намолочено 62,2 млн тонн нового врожаю, який зібраний на площі 16,8 млн га.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.