Російське командування не дає лікуватись окупантам, які зазнали легких поранень – ГУР

Джерело: Головне управління розвідки Міноборони України

За інформацією української розвідки, військове командування РФ не дає дозволу на лікування своїх армійців, які зазнали легких поранень у війні проти України.

За даними ГУР, цивільні медзаклади на ТОТ України переповнені пораненими російськими окупантами.

Та навіть те, що окупантами довелось зайняти цивільні лікарні, не дає змоги лікувати усіх поранених росіян.

У зв’язку з цим російське командування вирішило відмовляти у лікуванні легким пораненим.

“Медичну допомогу сяк-так надають окупантам з пораненнями середнього ступеня. А важких через брак обладнання та кваліфікованих спеціалістів відправляють на Росію ― доїжджають не всі”, – наголосили у розвідці.

У ГУР додали, що гострою проблемою для окупантів також стали передбачені після поранень реабілітаційні відпустки для окупантів, адже не всі росіяни після них повертаються на фронт.

“Факти неповернення з “реабілітації” зумовили рішення скасувати такі відпустки взагалі ― ще один метод, яким російське окупаційне командування намагається припинити масове дезертирство”, – резюмували у ГУР.

  • За даними української розвідки, зруйнувати єдність всередині України росіяни планують шляхом проведення декількох гібридних підривних кампаній поряд із продовженням інтенсивних бойових дій.

Фахівці ГУР спільно з Міністерством закордонних справ України посприяли евакуювання українців з території Сирії.

Netflix поділився першим поглядом на другий сезон серіалу “Венздей”.

Станом на 22:00 в п’ятницю, 20 вересня, ще на семи напрямках фронту тривають боєзіткнення. З початку доби відбулося 190 боїв.

Знову збільшилась кількість поранених внаслідок обстрілу РФ Харкова. Наразі відомо про сім постраждалих, з них двоє дітей 10 та 12 років.

Сполучені Штати готують пакет військової допомоги Україні на 375 мільйонів доларів, повідомили Reuters у п’ятницю, 20 вересня, два американських посадовці.