За 2023 рік населення світу зросло на 75 мільйонів осіб

Джерело: Associated Press із посиланням на дані Бюро перепису населення США

Минулого року населення світу зросло на 75 мільйонів осіб і на початок 2024 року перевищить 8 мільярдів.

За даними Бюро, світовий темп зростання населення у 2023 році становив трохи менше 1%. Очікується, що на початку 2024 року в усьому світі кожну секунду буде народжуватися щонайменше 4 людини і будуть фіксуватися дві смерті.

Темпи приросту населення у Сполучених Штатах цього року становили 0,53%, що приблизно удвічі менше, ніж загалом у світі. Чисельність населення США збільшилася на 1,7 мільйона осіб.

За прогнозами, на початку 2024 року в США народжуватиметься одне немовля кожні дев’ять секунд і реєструватимуть одну смерть кожні 9,5 секунди. При цьому в заяві Бюро вказано, що чиста міжнародна міграція додаватиме одну особу до населення США кожні 28,3 секунди у 2024 році.

22 жовтня прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Медико-соціальні експертні комісії в Україні замінять новою європейською моделлю: цифровою і повністю прозорою.

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) виявила під однією з лікарень у Бейруті підземний бункер, що належить терористичному угрупованню “Хезболла”, повідомив представник ЦАХАЛ, контр-адмірал Даніель Хагарі.

У соціальній мережі BlueSky виникли технічні проблеми після масових реєстрацій користувачів, які пішли з соцмережі X після рішення її власника Ілона Маска оновити функцію кнопки “Заблокувати” на платформі.

Міністерка фінансів США Джанет Єллен заявила, що США запровадять нові жорсткі санкції, спрямовані на стримування військових зусиль Росії в Україні, включаючи “посередників у третіх країнах, які постачають Росії критично важливі ресурси для її військових”.

Зірка американського серіалу “Спадкоємці” Гаррієт Волтер зіграє британську прем’єр-міністерку Маргарет Тетчер у драматичному серіалі “Браян і Маргарет”.