За добу росіяни завдали понад 190 ударів по Запорізькій області, є руйнації

Джерело: Запорізька обласна державна адміністрація

Протягом доби російські армійці обстріляли 17 населених пунктів у Запорізькій області, внаслідок чого є руйнування житлових будинків.

Відтак, 55 ворожих безпілотників атакували Гуляйполе, Малу Токмачку, Роботине, Малинівку, Полтавку, Новодарівку, Чарівне, Новоандріївку, Левадне й Кам’янське.

Окупанти гатили з авіації по Оріхову та Новодарівці, а також обстріляли з РСЗВ Гуляйполе, Малу Токмачку й Новоданилівку.

Зображення: : Запорізька обласна державна адміністрація

Росіяни здійснили 139 артобстрілів по території Гуляйполя, Роботиного, Чарівного, Червоного, Левадного, Полтавки, П’ятихаток, Кам’янського, Малих Щербаків та інших прифронтових міст і сіл прийшлося

Внаслідок російських атак мирні жителі не постраждали, однак пошкоджень зазнали житлові будинки та об’єкти інфраструктури – надійшло 8 повідомлень про руйнування.

  • В Україні триває 681-ша доба повномасштабного протистояння з РФ. За цей час українські захисники ліквідували понад 363 тисячі російських військових.
  • На Південному напрямку оператори Сил спеціальних операцій ЗСУ скоригували вогонь HIMARS по зенітно-ракетному комплексу росіян “Стріла-10”. Бійці оприлюднили відео зі знищенням ворожої техніки.
  • Протягом минулої доби відбулося 59 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 7 ракетних та 36 авіаційних ударів, здійснив 37 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Народна депутатка з фракції “Європейська Солідарність” Ніна Южаніна закликала президента Володимира Зеленського накласти вето на закон про підвищення військового збору та інших податків. Народна обраниця наголосила, що цей закон порушує Конституцію.

ВПС Німеччини повідомили про літак Іл-20 із вимкненим радіозв’язком і без плану польоту, котрий опинився над міжнародними водами Балтійського моря між німецьким Рюгеном та датським Борнхольмом.

Сьогодні, 16 жовтня, президент США Джо Байден у телефонній розмові з Володимиром Зеленським оголосив про виділення військової допомоги Україні на суму 425 мільйонів доларів.

Канцлер Німеччини на дебатах у Бундестазі 16 жовтня назвав повномасштабну війну Росії проти України “імперіалістичним божевіллям”, тоді як російських військових – “жертвами” цього божевілля.

Рейди військовослужбовців Територіальних центрів комплектування в публічних місцях були ефективними, оскільки після них явка до військкоматів зросла. Про це повідомила офіцерка Київського ТЦК та СП Лариса Козак в етері телемарафону.