ЦАХАЛ заявив про «демонтаж» військової структури ХАМАСу на півночі Гази

Джерело: The Times of Israel

Речник ЦАХАЛу Даніель Хагарі повідомив, що Ізраїль повністю ліквідував військову структуру терористичного угрупування ХАМАС на півночі Сектору Гази.

“Коли йдеться про боротьбу з терором, немає коротких шляхів”, – прокоментував він.

За словами Хагарі, для розгрому ХАМАСу на півночі Гази знадобилося три місяці.

“Ми завершили демонтаж військової структури ХАМАС у північній частині сектору й продовжимо поглиблювати досягнення”, – запевнив представник угрупування.

Утім, як зауважив речник ЦАХАЛу, ймовірність спорадичних ракетних обстрілів Ізраїлю з цих районів все ще зберігається.

“Ми завдали і далі завдаватимемо ударів, поглиблюватимемо досягнення в цих районах, але на це потрібен час”, – пояснив він.

Хагарі додав, що нині ЦАХАЛ зосереджений на ліквідації ХАМАСу в центральній і південній частинах Гази.

“Ми робитимемо це іншими методами, ретельно, на основі уроків, які винесли з попередніх бойових дій”, – зауважив він.

Табори біженців у центральній частині Гази, як підкреслив представник армії, “щільні й повні терористів”, а населений пункт Хан-Юніс має “підземне місто з розгалуженими тунелями”.

“Це займе час, бої триватимуть протягом 2024 року. Ми працюємо за планом, щоб досягти цілей війни: ліквідувати ХАМАС у центрі й на півдні. Та докладатимемо всіх зусиль, використовуватимемо розвідувальний, оперативний і військовий тиск, щоб повернути заручників”, – резюмував речник ЦАХАЛу.

Після того, як 17 жовтня стало відомо про вбивство лідера терористичного угруповання ХАМАС Ях’ї Сінвара, ліванське угруповання Хезболла заявило, що загострюватиме війну проти Ізраїля.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.