Маск відповів на звинувачення у вживанні наркотиків

Джерело: Ілон Маск/X

Мільярдер та винахідник Ілон Маск прокоментував чутки про те, що він вживає заборонені у США наркотики, і це турбує керівників його компаній Tesla і SpaceX.

Зокрема, у ЗМІ поширилася інформація, що Маск вживає ЛСД, кокаїн, екстазі, кетамін, а також курить канабіс на публіці.

У матеріалі The Wall Street Journal зазначається, що бізнесмен часто вдається до наркотиків на приватних вечірках, учасники яких підписують угоди про нерозголошення або віддають свої телефони, щоб бути допущеними до цих вечірок.

За словами співрозмовників видання, незаконне вживання наркотиків є порушенням законодавства США, що може поставити під загрозу державні контракти SpaceX на мільярди доларів.

Водночас у публікації розповідається, що близькі до Маска люди стверджують, що він “іноді поводиться незрозуміло, нечітко вимовляє слова, говорить нісенітниці й демонструє перепади настрою”.

Своєю чергою, Маск відкинув ці звинувачення, заявивши, що за три роки вибіркових тестів не було виявлено “навіть слідів” наркотиків чи алкоголю.

Також він додав, що погодився робити ці тести після епізоду в підкасті Джо Рогана в 2018 році, коли Маск покурив з ним канабіс.

Варто зауважити, що в 2023 році The Wall Street Journal повідомило, що Ілон Маск приймає мікродози кетаміну від депресії, а також вживає ці наркотичні засоби на вечірках. Після публікації статті він написав у Twitter, що кетамін є найкращим способом боротьби з депресією порівняно з широко призначуваними антидепресантами, які “зомбують” людей.

Лідер фракції “Євросолідарність” Петро Порошенко привіз в Миколаїв партію обладнання для моніторингового центру “Ай-Петрі СВ”, однак “за вказівкою згори” його не впустили на обʼєкт. 

Верховний суд Бразилії оголосив, що юристи платформи X не сплатили штрафи належному банку. Штрафи, які юристи X стверджують, що були сплачені, є єдиним невиконаним заходом для поновлення роботи компанії в Бразилії.

Речниця теруправління ДБР у Хмельницькому Катерина Герасімук розповіла, що ДБР вивчає список “ухилянтів”, який знайшли під час обшуків у кабінеті керівниці Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяни Крупи. 

Станом на 16:00 суботи, 5 жовтня, від початку доби по всій лінії фронту зафіксували 67 бойових зіткнень. Найгарячішим залишається Покровський напрямок.

Цього тижня три українські атомні станції уклали угоди на зведення захисних споруд. Попри те, що Хмельницька — це найменша АЕС в Україні (має в експлуатації 2 енергоблоки), витрати на її захист сягнуть 1,7 мільярда гривень. Це найбільша сума серед усіх станцій.