Ворог вивів усі ракетоносії з Чорного моря у пункти базування

Джерело: ОК “Південь”

Станом на 9 січня у зоні відповідальності Сил оборони півдня російські війська не припиняють спроб вибити українські підрозділи з позицій на лівобережжі.

Зокрема протягом доби ворог здійснив 12 безрезультатних штурмових дій.

Підрозділи Сил оборони виконують заходи з розширення плацдарму та міцно утримують позиції, завдаючи ворогу значних втрат у живій силі та техніці.

Росіяни активно ведуть аеророзвідку, продовжують тиснути артилерійськими обстрілами, застосовують ударні дрони по населених пунктах Херсонщини та Миколаївщини.

Наразі у морі перебувають три бойові кораблі ворожого флоту: два у Чорному та один – в Азовському морях. Натомість носії “Калібрів” заведено у пункти базування.

Зауважимо, протягом минулої доби відбулося 67 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 55 ракетних та 22 авіаційних ударів, здійснив 35 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

  • 8 січня у вечірньому відеозверненні президент Володимир Зеленський зазначив, що провів нараду відносно нашої подальшої міжнародної роботи.
  • Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що більшість країн Європейського Союзу не постачає Україні достатньо озброєння, щоб допомогти боротися з російським вторгненням, закликавши союзників посилити свої зусилля.
  • Протягом минулої доби силами та засобами протиповітряної оборони України знищено 18 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.

23 жовтня Європейський банк реконструкції та розвитку підписав угоду з Харковом на 25 мільйонів євро кредитних ресурсів та 10 мільйонів євро безповоротного гранту.

Станом на 23 жовтня, внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ, в Україні постраждало більше ніж 2230 дітей.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 23 жовтня. З початку доби відбулося 132 бойових зіткнення.

23 жовтня Рада Європейського Союзу остаточно схвалила виділення Україні кредиту у 35 мільярдів євро коштом відсотків від заморожених російських активів.

На ярмарку оборонної промисловості Saha Expo, що триває у Туреччині, компанія Baykar підписала договір про співпрацю з Україною.