Німеччина розпочала розслідування ймовірної диверсії на газопроводі СПГ-терміналу

Джерело: Politico

Федеральна прокуратура Німеччини розпочала розслідування ймовірної диверсії на трубопроводі, який веде до терміналу скрапленого природного газу на півночі країни.

За даними видання, щонайменше три десятиміліметрові отвори виявлено в різних місцях вздовж 55-кілометрового газопроводу. Компанія Gasunie, яка будує трубопровід, вперше поінформувала поліцію про пробоїни, пов’язані з “зовнішнім втручанням”, у листопаді минулого року.

“Всі дефекти виявлено, і більшість з них вже відремонтовано”, – запевнили представники Gasunie.

Очікується, що газопровід введуть в експлуатацію в лютому, через кілька тижнів після запланованого запуску.

“Ми очікуємо, що все буде герметично, тому що ми повинні ввести лінії в експлуатацію”, – пояснив представник Gasunie Філіп фон Бергманн-Корн, зазначивши, що це важливий проєкт для енергопостачання Німеччини.

Правоохоронці затримали чергових підпалювачів, які скоювали злочини за вказівками Росії.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський спростував заяву лідера РФ Володимира Путіна про оточення українських військових у Курській області, назвавши це “відвертою дезінформацією”.

Російські військові внесли технічні зміни у керовані авіаційні бомби (КАБи) і тепер вони летять на більшу відстань.

В Україні накопичено достатні запаси паливно-мастильних матеріалів для стабільного проходження осінньо-зимового періоду. 

За даними ЗМІ американці, які створюють фейкові новини про кандидатку на пост президента США Камалу Гарріс, працюють на розвідку Росії.