Instagram і Facebook запровадять додаткові обмеження для підлітків

Джерело: Reuters

Meta Platforms повідомила, що приховуватиме більше вмісту від підлітків в Instagram і Facebook після тиску регуляторів з різних куточків світу щодо захисту дітей від шкідливого вмісту соцмереж.

Відтепер щодо усіх користувачів-підлітків діятимуть найсуворіші налаштування контролю контенту у застосунках, а додаткові критерії пошуку в Instagram будуть обмежені.

У компанії додали, що завдяки новим обмеженням підлітки буде важче виявити конфіденційний контент, зокрема про самогубство, розлади харчової поведінки тощо, коли вони використовуватимуть для цього кнопку пошуку.

Ці заходи, які, як очікується, будуть запроваджені протягом найближчих тижнів, допоможуть забезпечити більш переглядати підліткам контент відповідно до їх віку.

Meta перебуває під тиском як у Сполучених Штатах, так і в Європі через звинувачення в тому, що її додатки викликають звикання та сприяють розвитку кризи психічного здоров’я молоді.

У жовтні генеральні прокурори 33 штатів США, включаючи Каліфорнію та Нью-Йорк, подали до суду на компанію, заявивши, що вона неодноразово вводила громадськість в оману щодо небезпеки своїх платформ.

У Європі Європейська комісія подала запит до Meta про те, як платформа захищає дітей від незаконного та шкідливого контенту.

Регуляторний контроль посилився після свідчень у Сенаті США колишнього співробітника Meta, який стверджував, що компанія знала про переслідування та інші види шкоди, з якими стикаються підлітки на своїх платформах, але не вжила проти них заходів.

Українські захисники, які воюють на Донеччині, взяли у полон кількох російських військових, серед яких був єгиптянин.

Камала Гарріс, кандидатка від Демократичної партії на пост президента США, змінює стратегію кампанії, намагаючись залучити більше чоловіків-виборців і республіканців.

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

Очільник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР) Кирило Буданов підтвердив, що зараз на сході Росії майже 11 000 північнокорейських піхотинців проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні.

Кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, Президент України Володимир Зеленський допоміг почати війну з Росією.