Російське турагентство рекламує подорожі до Північної Кореї

Джерело: CNN

Російська туристична агенція рекламує, здається, перший тур до Північної Кореї після того, як КНДР закрила свої кордони через Covid-19, обіцяючи “сімейну” поїздку на гірськолижний курорт за межами Пхеньяну.

За 750 доларів російським туристам пропонують чотириденну поїздку на гірськолижний курорт Масікрьонг, згідно з оголошенням на вебсайті російського туристичного агентства “Восток Інтур”.

До початку пандемії КНДР пропонувала організовані тури тим, хто хотів побувати у найізольованішій країні світі.

Саймон Кокерелл, генеральний менеджер Koryo Tours, сказав, що пропозиція російського турагентства стала першою після того, як КНДР закрила кордони у 2020 році.

Північна Корея не оголосила про відновлення туризму, але, як повідомляє державне інформаційне агентство KCNA, міністр зовнішніх економічних зв’язків Пхеньяна Юн Чон Хо зустрівся з губернатором Адміністрації морських територій Москви Олегом Кожем’яком під час його візиту до Північної Кореї в грудні.

Тоді вони обговорили “питання виведення міжрегіонального економічного співробітництва між двома країнами на вищий рівень”.

Росіянам пропонують візит до КНДР 9 лютого з міста Владивосток. У вартість туру входять рейси з Владивостока до Пхеьяна та зворотний рейс, поїздка автобусом з Пхеньяна до курорту, який розташований на вершині 1360-метрової вершини Таехва, приблизно за 3,5 години їзди на схід від Пхеньяна.

Маршрут також включає відвідування місцевих музеїв і храмів.

23 жовтня Європейський банк реконструкції та розвитку підписав угоду з Харковом на 25 мільйонів євро кредитних ресурсів та 10 мільйонів євро безповоротного гранту.

Міністерство охорони здоровʼя України створило механізми для проведення щеплення проти грипу в аптеках. Ініціатива спрямована на покращення доступу українців до цієї медичної послуги та дозволяє оперативно реагувати на епідемічні загрози.

Станом на 23 жовтня, внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ, в Україні постраждало більше ніж 2230 дітей.

В Офісі Генерального прокурора розслідують можливі зловживання під час отримання прокурорами груп інвалідності. Згідно з попередніми результатами, загалом показник кількості осіб з інвалідністю в органах прокуратури не перевищує 10% по регіонам.

Генсек ООН Антоніу Гутерреш прилетів до Казані на саміт БРІКС і спробував коровай. Його візит до Росії різко розкритикував заступник головного редактора Bild Пауль Ронцхаймер.