Вимагав гроші за розміщення реклами: у Запоріжжі викрили на хабарі посадовця міської ради

Зображення: : Головне управління Національної поліції в Запорізькій області

Джерело: Головне управління Національної поліції в Запорізькій області та МВС

Правоохоронці затримали у Запоріжжі завідувача сектору одного із департаментів міської ради, який вимагав від підприємця 50 тисяч гривень за дозвільні документи на розміщення зовнішньої реклами.

Фігуранту може загрожувати до 12 років позбавлення волі.

49-річний посадовець вимагав від суб’єктів господарської діяльності гроші за погодження та видачу дозвільних документів на розміщення зовнішньої реклами в обласному центрі. За свої послуги від одного із міських підприємців зловмисник зажадав 50 тисяч гривень.

11 січня правоохоронці затримали фігуранта під час одержання від громадянина чергової частини визначеної суми за “вирішення питання”. Загалом задокументовано отримання ним неправомірної вигоди в сумі 31 тисяча гривень.

Цього ж дня поліціянти провели низку обшуків за місцями роботи та мешкання зловмисника. У результаті заходів виявили та вилучили 2000 гривень та 500 доларів США, п’ять мобільних телефонів, комп’ютерну техніку, блокнот з чорновими записами, документацію. Все вилучене направлено на експертні дослідження.

Посадовця затримали на підставі статті 208 Кримінального процесуального кодексу. Слідчі повідомили йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.