Банки Китаю посилили обмеження проти РФ після санкцій США, – Bloomberg

Джерело: Bloomberg

Державні банки Китаю посилюють обмеження на фінансування російських клієнтів після того, як США запровадили вторинні санкції проти закордонних фінансових компаній, які допомагають Росії.

Два банки замовили перевірку свого російського бізнесу за останні тижні, зосередивши увагу на транскордонних угодах, повідомили на умовах анонімності люди, ознайомленні з питанням. 

Додають, що банки припинять співпрацю з клієнтами зі списку санкцій та не надаватимуть будь-які фінансові послуги російському ВПК.

За словами джерел, кредитори посилюють належну перевірку клієнтів, включаючи перевірку того, чи є їхні бізнес-реєстрації, авторизовані бенефіціари та кінцеві контролери з Росії. Перевірка буде поширена на неросійських клієнтів, які ведуть бізнес у Росії або передають критичні товари до Росії через третю країну.

Міністерство фінансів США минулого місяця заявило, що використовуватиме вторинні санкції проти банків, які сприяють угодам для Росії щодо закупівлі обладнання, необхідного для їх військової машини.

Станом на 16:00 п’ятниці, кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту з початку доби зросла до 125. Ворог особливо активно на Покровському та Курахівському напрямках.

Друга партія північнокорейських солдатів незабаром вирушить до Росії, згідно з документами південнокорейської розвідки.

Служба безпеки та Національна поліція затримали 19 адміністраторів та дописувачів телеграм-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію і публікували локації ЗСУ.

Президент України Володимир Зеленський відхилив візит Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша в Україну через його участь у саміті в Росії, повідомило джерело AFP.

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних буде теплою, малохмарною, без опадів і сильного вітру —…