На світовому ринку смартфонів Apple вперше обійшла Samsung

Джерело: звіт Міжнародної корпорації даних (IDC)

За підсумками 2023 року техногігант Apple вперше випередив Samsung на світовому ринку смартфонів, ставши його новим лідером. Це сталося вперше з 2010 року, коли третина ринку належала Nokia.

Попри труднощі на світовому ринку смартфонів, він швидко рухається до відновлення. Згідно з даними IDC, глобальні постачання смартфонів зменшилися на 3,2%, до 1,17 мільярда одиниць у 2023 році.

Директорка з досліджень у команді Worldwide Tracker компанії IDC Набіла Попал наголосила, що у другій половині 2023 року відбулося значне зростання бюджетних гравців на базі Android, таких як Transition і Xiaomi, завдяки швидкому розвитку на ринках, що розвиваються. Утім, все одно основним переможцем стала компанія Apple, яка не лише є єдиним гравцем серед ТОП-3, що демонструє річне позитивне зростання, але й вперше за історію посідає перше місце в рейтингу.

Успіх Apple зумовлений зростаючим попитом на преміумпристрої, які становлять понад 20% ринку, що підтримується агресивними пропозиціями trade-in і безвідсотковими планами фінансування.

Водночас віцепрезидент групи IDC Worldwide Mobility and Consumer Device Trackers Райан Рейт додав, що Huawei відновлюється і швидко завойовує китайський ринок, а також інші бренди представляють конкурентоспроможні пристрої в нижньому ціновому діапазоні. Зростає інтерес до складних пристроїв та можливостей штучного інтелекту на смартфонах.

Компанія Coca-Cola заявила про відкликання в Австрії близько 28 млн півлітрових пляшок з напоями, до яких через технічну помилку на виробництві могли потрапити дрібні шматочки металу.

Нещодавно Патронатна служба “Янголи” оголосила про перший в Україні збір на протези зі значною метою…

Прем’єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що результати парламентських виборів будуть затверджені попри спротив опозиції, яка відмовляється визнавати їхні результати.

18-річна харківська студентка, художниця Вероніка Кожушко загинула внаслідок російського удару по Харкову 30 серпня. Її батько, Ігор Кожушко, поділився, як переживає втрату доньки.

Якщо Україна продовжить дотримуватися своєї стратегії, експерти вважають, що Київ може програти війну вже у 2025 році. Цього результату ще можна уникнути, якщо український уряд і Захід вживуть невідкладних заходів, спрямованих на зміцнення обороноздатності та військового потенціалу країни.