Сили оборони знищили ворожу ракету Х-59 над Кіровоградщиною

Джерело: ОК Південь

Вдень 16 січня на Кіровоградщині українські оборонці знищили російську ракету Х-59.

Так, під час активності тактичної авіації ворога з акваторії Чорного моря вдень, по Кіровоградщині було спрямовано керовану ракету Х-59.

Сили протиповітряної оборони знищили повітряну ворожу ціль, — зазначили у повідомленні.

Попередньо без руйнувань і постраждалих.

Зауважимо, протягом доби на фронті відбулось 85 бойових зіткнень між українськими захисниками та російськими окупантами.

Загалом ворог завдав 2 ракетних та 13 авіаційних ударів, здійснив 32 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Довідка. Х-59 Овод – радянська дозвукова ракета, створена у 1970-х роках, що мала вирішити завдання знищення цілей, які були захищені зенітними ракетними комплексами середньої та більшої дальності.

23 жовтня Європейський банк реконструкції та розвитку підписав угоду з Харковом на 25 мільйонів євро кредитних ресурсів та 10 мільйонів євро безповоротного гранту.

Станом на 23 жовтня, внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ, в Україні постраждало більше ніж 2230 дітей.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 23 жовтня. З початку доби відбулося 132 бойових зіткнення.

23 жовтня Рада Європейського Союзу остаточно схвалила виділення Україні кредиту у 35 мільярдів євро коштом відсотків від заморожених російських активів.

На ярмарку оборонної промисловості Saha Expo, що триває у Туреччині, компанія Baykar підписала договір про співпрацю з Україною.