Макрон анонсував візит до України: Франція готує нову військову допомогу 

Джерело: Le Monde

16 січня, на пресконференції в Єлисейському палаці, президент Франції Емманюель Макрон анонсував візит до України у лютому, пообіцявши додатковий оборонний пакет.

Макрон остаточно підтвердив, що поїде в Україну “в лютому” і що Франція спорядить ще 40 нових ракет великої дальності SCALP  і “сотні бомб”, а також самохідні артилерійські установки CAESAR.

Також стосовно допомоги Україні глава Франції повідомив, що працює з Києвом над двосторонньою угодою про гарантії безпеки, яка має бути підписана за кілька тижнів.

Я сам поїду в Україну в лютому. Повідомлю про доопрацювання цих текстів. Поставки боєприпасів, про які я казав, будуть розпочаті, – наголосив він.

10 грудня 2023 року, перебуваючи з робочим візитом в Аргентині, президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з главою Франції Емманюелем Макроном. Сторони зокрема обговорили деталі майбутнього оборонного пакета від Французької Республіки, що має суттєво посилити вогневі спроможності України, та актуальні потреби нашої держави в озброєнні.

Станом на 16:00 п’ятниці, кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту з початку доби зросла до 125. Ворог особливо активно на Покровському та Курахівському напрямках.

Друга партія північнокорейських солдатів незабаром вирушить до Росії, згідно з документами південнокорейської розвідки.

Служба безпеки та Національна поліція затримали 19 адміністраторів та дописувачів телеграм-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію і публікували локації ЗСУ.

Президент України Володимир Зеленський відхилив візит Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша в Україну через його участь у саміті в Росії, повідомило джерело AFP.

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних буде теплою, малохмарною, без опадів і сильного вітру —…