У Куп’янському районі немає затишшя у боях із росіянами — командир

Джерело: телемарафон

У районі Куп’янська продовжуються бойові дії з ЗС РФ, а українські військові активно утримують позиції в межах позиційної оборони, повідомив командир батальйону 30 окремої механізованої бригади Максим Данильчук.

За його словами, ситуація поблизу Сіньківки залишається напруженою і не можна говорити про будь-яке затишшя у боях. Росіяни активно проводять штурми залучаючи піхоту, техніку, авіацію, артилерію та ракетні удари.

“Противник постійно поповнює штурмові підрозділи, проводить підготовку. Активність постійна”, — сказав Данильчук.

Військовий вказав, що російські війська здійснюють атаки протягом доби-двох, а у випадку часткового успіху чи великих втрат вони забезпечують “закріплення” для утримання зайнятих позицій.

“Штурмовиків відводять і готують до нових атак”, — заявив комбат.

Данильчук підкреслив, що окупанти неперервно здійснюють авіаційні удари по передньому краю та інфраструктурі Куп’янська, а інтенсивність авіаційних дій зменшується лише при снігу, дощі або тумані.

  • Протягом минулої доби відбулося 98 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 4 ракетних та 29 авіаційних ударів, здійснив 49 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Станом на 16:00 п’ятниці, кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту з початку доби зросла до 125. Ворог особливо активно на Покровському та Курахівському напрямках.

Друга партія північнокорейських солдатів незабаром вирушить до Росії, згідно з документами південнокорейської розвідки.

Служба безпеки та Національна поліція затримали 19 адміністраторів та дописувачів телеграм-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію і публікували локації ЗСУ.

Президент України Володимир Зеленський відхилив візит Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша в Україну через його участь у саміті в Росії, повідомило джерело AFP.

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних буде теплою, малохмарною, без опадів і сильного вітру —…