Альянс потребує «трансформації бойових дій», – голова Військового комітету НАТО

Джерело: Reuters

У середу, 17 січня, голова Військового комітету НАТО Роберт Бауер зазначив, що Альянс потребує “трансформації” й додав, що НАТО підтримуватиме Україну.

“Нам потрібна військова трансформація НАТО”, – сказав адмірал Роберт Бауер.

Він зазначив, що в минулому уряди та компанії НАТО жили в епоху, коли все було в достатку, передбачувано, контрольовано та зосереджено на ефективності.

За його словами, з моменту вторгнення Росії в Україну у 2022 році вони повинні налаштувати своє мислення на “епоху, в якій будь-що може статися в будь-який час, епоху, в якій ми повинні очікувати несподіваного, епоху, в якій нам потрібно зосередитися на ефективності, щоб бути повністю ефективними”.

Бауер також пообіцяв продовження допомоги Україні з боку НАТО.

“Україна матиме нашу підтримку кожного наступного дня, тому що результат цієї війни визначатиме долю світу”, – сказав він.

В партії “Слуга народу” заявили, що керівниця Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяна Крупа, яку викрили на незаконному збагаченні, була обрана депутатом, але не є членкинею партії.

Сьогодні, 5 жовтня, російські війська обстріляли три райони Донецької області, внаслідок чого двоє людей загинули та ще шістьох поранено.

У селищі Велентенському на Херсонщині внаслідок російської атаки поранень зазнали жінка та водій швидкої допомоги. 

93-річний американець та ветеран армії США Вітаутас Пачкаускас підтримує Україну і з початку війни вже 130 разів виходив на проукраїнські акції.

Лідер фракції “Євросолідарність” Петро Порошенко привіз в Миколаїв партію обладнання для моніторингового центру “Ай-Петрі СВ”, однак “за вказівкою згори” його не впустили на обʼєкт.