Львівська ІТ-компанія розроблятиме технології для будівництва на Місяці

Джерело: пресслужба SoftServe

В межах проєкту від NASA львівська ІТ-компанія SoftServe спільно з американськими колегами розроблятимуть технології будівництва злітно-посадкових майданчиків на Місяці.

“Це, буквально, просто космос! Адже в межах проєкту від NASA ми розроблятимемо технологію для будівництва на Місяці разом із американською компанією Astroport Space Technologies”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це рішення для зведення злітно-посадкових майданчиків в екстремальних умовах, яке допоможе забезпечити посадку на Місяці. До роботи над проєктом залучать Robotics & Advanced Automation команду від SoftServe.

“Ми будемо створювати моделі для терра механічної взаємодії між обладнанням, технікою для будівництва та місячним ґрунтом, реголітом. Наша робота передбачатиме створення великої кількості цифрових симуляцій процесу будівництва на Місяці, з урахуванням особливості ґрунту та різних ситуацій”, — розповів голова відділу робототехніки у SoftServe Любомир Демків.

Варто зауважити, що проєкт стартував після того, як американська компанія Astroport Space Technologies отримала грант на 1,3 мільйона доларів у межах NASA STTR 2023 Phase II.

ДОВІДКОВО. SoftServe – глобальна ІТ-компанія з українським корінням, що працює у сфері розробки програмного забезпечення та надання консультаційних послуг. Понад 12 000 співробітників працюють у більш як 50 офісах, що розташовані від Сан-Франциско до Сінгапуру. Головні офіси компанії розташовані у Львові та Остіні (США).

Місто Кайл в канадській провінції Саскачеван зіткнулося з перешкодою напередодні місцевих виборів: ніхто не балотується на посаду мера.

Станом на 16:00 п’ятниці, кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту з початку доби зросла до 125. Ворог особливо активно на Покровському та Курахівському напрямках.

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс відреагував на візит Генсека ООН Антоніу Гутерреша до російської Казані, де проходив саміт країн БРІКС.

Друга партія північнокорейських солдатів незабаром вирушить до Росії, згідно з документами південнокорейської розвідки.

Служба безпеки та Національна поліція затримали 19 адміністраторів та дописувачів телеграм-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію і публікували локації ЗСУ.