Українські військові намагаються розширити плацдарм на лівобережжі Херсонщини

Джерело: телемарафон

Українські військові прагнуть розширити плацдарм на лівому березі Херсонської області, зокрема завдяки ефективній бойовій діяльності та сприятливим погодним умовам.

“Ми можемо констатувати, що ворог не припиняє штурм на лівому березі наших позицій, намагаючись вибити нас з того плацдарму, де вдалося закріпитися. За минулу добу нарахували шість таких штурмів, але всі вони були безуспішними для ворога”, – сказала речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Речниця також підтвердила, що Збройні сили України активно працюють над розширенням плацдарму на лівому березі Дніпра в Херсонській області. Вона додала, що це завдання вкрай важке.

“У часі вона (робота над цим, – ред.) може здатися дещо уповільненою, але вона відбувається у надзвичайно важких бойових умовах. Тому кожен метр – це суттєве досягнення”, — заявила речниця.

Під час поїздки на фронт лідеру фракції “Євросолідарність” Петру Порошенку подарували російський дрон “Ланцет”, котрий збили військові.

Російська інфлюенсерка Валерія Федякіна обманом виманила у інвесторів понад 22 мільйони доларів, які потім надіслала на потреби українського війська.

Український боксер Олександр Усик закликав кандидата в президенти США Дональда Трампа посприяти у звільненні бійців “Азова” та інших українців з російського полону. 

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус має намір придбати 600 крилатих ракет Taurus, але ще не забезпечив необхідного фінансування.

Станом на 16:00 п’ятниці, кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту з початку доби зросла до 125. Ворог особливо активний на Покровському та Курахівському напрямках.