Поліціянти викрили корупційну схему під час ремонту укриття в лікарні на Полтавщині

Джерело: Нацполіція

Правоохоронці викрили корупційну схему під час ремонту укриття в лікарні на Полтавщині – загальна сума “відкатів” понад 1 200 000 гривень.

Серед затриманих – директори комунальних підприємств – керівник лікарні, чинний депутат однієї з територіальних громад Полтавщини – голова комісії житлово-комунального господарства та будівництва, а також керівник комерційної структури.

Залежно від участі в злочинному плані їм інкримінують вчинення декількох правопорушень.

За даними слідства, реалізовуючи план розвитку та підтримки міської лікарні, виділялись кошти з бюджету.

Проте фігуранти налагодили власну схему з освоєння цих коштів.

Відповідно до розробленого плану, переможцями у тендерах на виконання робіт в лікарні ставали “дружні” субʼєкти господарювання. Вартість такої послуги становила 10% від загальної суми укладеного договору.

Лише від одного з підрядників загальна сума отриманих “відкатів” становила понад 1 200 000 гривень, які розподілили між всіма учасниками оборудки.

Крім того, один із фігурантів – директор комунального підприємства міської ради – чинний депутат ОТГ та голова комісії житлово-комунального господарства та будівництва, придбав за отримані злочинним шляхом кошти автівку та оформив її на своїх родичів.

Також, у ході слідства встановлені факти перерахування на рахунки цього підрядника грошей у повному обсязі за роботи, які або зовсім не були проведені, або зроблені частково. Це стосується виконання поточного ремонту з облаштування укриття та модернізації газової котельні у міській лікарні.

Сума завданих збитків за цими фактами становить понад 5 900 000 гривень.

  • У межах опитування Київського міжнародного інституту соціології українцям поставили запитання про те, які проблеми, окрім війни, їх найбільше турбують. 63% опитаних відповіли – корупція.

Через декілька днів після того, як регулювальні органи на два місяці зупинили польоти ракети Starship компанії SpaceX на Марс, фірмі Ілона Маска загрожує великий штраф за ймовірні порушення безпеки двох запусків минулого року.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 20 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо у вечірні години максимального споживання.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.