На Мадонну подали до суду через пізній початок концерту

Джерело: The Guardian

Двоє фанатів Мадонни подали позов до суду на виконавицю, звинувативши її у пізньому початку концерту у Нью-Йорку. Чоловіки поскаржились на те, що після концерту їм було важко добратись додому, а також що вони не відпочили, адже вже вранці їм потрібно було прокидатись на роботу.

У позові, поданому до федерального суду Брукліну, Майкл Феллоуз та Джонатат Хедден стверджують, що придбали квитки на шоу Мадонни 13 грудня у Barclays Center.

Концерт мав розпочатись о 20:30, проте Мадонна вийшла на сцену лише після 22:30.

Таким чином, концерт завершився після 01:00 і чоловіки, як мовиться в позові, “опинились у важкому становищі серед ночі” та “зіштовхнулись з обмеженою кількістю громадського транспорту, обмеженим спільним використанням поїздок та/або підвищеними витратами на громадський і приватний транспорт”.

Пізній концерт, за свідченням чоловіків, також вплинув на їх “здатність подбати про свої сімейні обов’язки наступного дня”.

Позивачі звинувачують Мадонну, Barclays Center та промоутера туру Live Nation у “несумлінних, нечесних та/або оманливих торговельних практиках” щодо затримки часу початку, що, як вони стверджують, є порушенням контракту та “безпідставним використанням неправдивих дій”.

Затримки – не рідкість у світі живої музики. Сама Мадонна стикалася з подібними позовами: у 2019 році, коли фанат із Флориди стверджував, що її запізнення на тур Madame X було порушенням контракту; і знову у 2020 році, у судовому процесі, поданому двома відвідувачами концерту в Нью-Йорку.

Пізніше обидва позови були відхилені за власним бажанням позивачів.

  • Відзначаючи 40-річчя музичної кар’єри, американська співачка Мадонна влаштувала великий тур The Celebration World Tour. Під час концерту у Лондоні виконавиця розгорнула прапор України із закликом про підтримку. Свій сценічний образ співачка доповнила капелюшком від українського дизайнера Руслана Багінського.

Київська обласна прокуратура поновила право власності держави на ліс, що має особливе значення для екології столичного регіону. Рішеннями суду у чотирьох справах задоволено позови прокурорів до низки юридичних осіб про повернення лісових земель у Бориспільському районі загальною площею понад 60 га.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Минулого тижня Росія оголосила, що розпочала операцію зі звільнення Курської області. Вона може зайняти не один місяць, оскільки кинутих у контрнаступ військ не вистачить, хоча їх уже приблизно вчетверо більше, ніж українці, вважають експерти.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.