Путін видав указ про пошук нерухомості, яка колись належала СРСР або Російській імперії

Джерело: Bloomberg

Президент Росії Володимир Путін видав указ про пошук за кордоном майна, яке колись належало СРСР або Російській імперії.

Своїм указом Путін виділив кошти державному підрозділу для проведення розшуку майна за кордоном і забезпечення реєстрації прав власності Росії.

Водночас у документі не вказується розмір бюджету операції або яке майно розшукується.

Незрозуміло, що спричинило цей указ, але інтерес Путіна до колишніх імперських володінь навряд чи зменшить занепокоєння щодо його амбіцій серед сусідніх держав після того, як повномасштабне вторгнення Росії в Україну підірвало європейську безпеку.

На піку свого розвитку Російська імперія поширювалася на території сучасної Польщі та балтійських держав Естонії, Латвії та Литви, а також Фінляндії. Вона розпалась під тиском Першої світової війни та більшовицької революції 1917 року під проводом Володимира Леніна, яка ознаменувала народження комуністичної держави.

Радянський Союз, утворений у 1922 році, охоплював більшу частину колишньої території імперії, за винятком Польщі та Фінляндії, доки він не розпався в 1991 році, коли республіки Балтії, Кавказу, Україна, Білорусь та республіки Центральної Азії  стали незалежними.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.