Затримано чоловіка, який вбив товариша та намагався замаскувати злочин під «самогубство»

Джерело: Харківська обласна прокуратура

Затримано чоловіка, якого підозрюють у вбивстві товариша та спробі замаскувати злочин під самогубство скинувши його тіло на залізничну колію.

Вчора, 18 січня, у Харківському районі на залізничній колії знайшли тіло загиблого 57-річного чоловіка. 

Фото: Харківська обласна прокуратура

За даними слідства, ввечері 17 січня компанія друзів розпивали алкогольні напої у будинку в с. Дубівка Харківського району й між 70-річним підозрюваним та його 57-річним товаришем виник конфлікт на побутовому ґрунті.

Зазначають, що підозрюваний схопив кухонний ніж та завдавав товаришу декілька ударів у шию, внаслідок чого той загинув на місці. 

В Харківській обласній прокуратурі стверджують, що підозрюваний намагався приховати свій злочин та замаскував все під самогубство.

За даними слідства, він поклав тіло загиблого на санки та повіз до залізничної станції, де скинув труп на залізничну колію, щоб тіло чоловіка переїхав поїзд, ніби “він покінчив життя самогубством”. Після цього підозрюваний пішов додому, проте залізничники виявили тіло. 

Правоохоронці затримали чоловіка в порядку ст. 208 КПК України. Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення: підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.