Донеччина: за добу ворог 19 разів обстріляв населені пункти, двоє поранених

Джерело: голова Донецької ОДА Вадим Філашкін

За добу, 30 січня, російські загарбники здійснили 19 обстрілів населених пунктів Донеччини.

Покровський район: У Мар’їнській громаді обстріляні Красногорівка, Єлизаветівка і Максимільянівка. У Цукуриному Селидівської громади пошкоджено шість будинків, обстріляні околиці Курахівської громади. У Мирнограді загинула одна людина й ще одна поранена, пошкоджено прибудову до готелю і дві багатоповерхівки. 

Краматорський район: У Лиманській громаді обстріляні Торське, Зарічне і околиці Ямполя, Ямполівки і Тернів. У Костянтинівці пошкоджено три приватні будинки, гараж, газопровід та лінію електропередач; ще один будинок пошкоджено у Новомарковому.

Бахмутський район: У Часовоярській громаді пошкоджені п’ять приватних будинків, дві багатоповерхівки, інфраструктурний об’єкт і торговий павільйон. У Сіверську пошкоджено три багатоповерхівки та інфраструктурний об’єкт.

З лінії фронту евакуювали 89 осіб, у тому числі 18 дітей.

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.

Сьогодні вдень, 7 вересня, російські окупанти завдали ударів керованими авіабомбами по Харкову та селищу Мала Данилівка Харківського району. Є поранені.

Прем’єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні після зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським у суботу, 7 вересня, пообіцяла непохитну підтримку України.