Донеччина: за добу ворог 13 разів обстріляв населені пункти, 10 постраждалих

Джерело: голова Донецької ОДА Вадим Філашкін

За добу російські окупанти 13 разів обстріляли населені пункти Донецької області, внаслідок чого одна людина загинула та ще дев’ять дістали поранення.

Фото: Донецька ОДА

Покровський район: В Авдіївці загинула людина. В Мар’їнській громаді обстріляні Красногорівка, Георгіївка і Максимільянівка. Ракетного удару зазнало Очеретине. У Кураховому пошкоджено дві п’ятиповерхівки і дитсадок. По Покровську росіяни випустили дві ракети — поранено шість людей. В Удачному пошкоджено п’ять будинків. 

Краматорський район: У Лиманській громаді пошкоджено церкву у Ставках, обстріляні Торське і Зарічне. У Костянтинівці пошкоджено чотири будинки, господарча споруда і газогін. 

Бахмутський район: У Часовоярській громаді поранено дві людини, пошкоджено шість будинків. У Нью-Йорку поранено людину, пошкоджено 13 будинків і два інфраструктурні об’єкти. Пошкоджено будинок у Серебрянці Сіверської громади.

З лінії фронту евакуйовано 97 осіб, у тому числі 15 дітей.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.