Сервери й мережі РФ – законна ціль для наших кіберфахівців ― ГУР

Джерело: ГУР МОУ

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Черняк повідомив, що операція у кіберпросторі Росії, внаслідок якої зламано сервер Міноборони РФ та зупинено функціонування спецзв’язку між підрозділами ворога, продовжується.

“Кібератака триває. Ми зараз знімаємо інформацію, яка нам потрібна для того, щоб потім її проаналізувати та передати до підрозділів Сил безпеки та оборони України для подальшого ураження тих цілей, які вказані у документах на цих серверах”, ― сказав представник ГУР МО України.

Також він додав, що атаки у кіберпросторі Росії триватимуть і надалі.

“Подібні сервери і мережі ― законна ціль для наших кіберфахівців та Сил безпеки й оборони України. Тож такі атаки будуть продовжуватись”, ― зазначив Андрій Черняк.

Нагадаємо, що 30 січня 2024 року внаслідок кібератаки було зупинено роботу сервера Міністерства оборони Росії, який використовувався для спецзв’язку.

Операцію у кіберпросторі противника здійснили фахівці ГУР МО України.

У результаті кібератаки зупинено обмін інформацією між підрозділами Міноборони РФ, які користувались вказаним розташованим у Москві сервером.

Програмне забезпечення на атакованому сервері було затверджене ФСБ РФ як таке, що відповідає державним стандартам захисту інформації.

За даними ГУР, відповідний софт встановлювали на різних стратегічних об’єктах державного сектору Росії, зокрема ― військових.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.