Ну Сумщині затримали чоловіка, який вимагав хабар у дружини військовополоненого

Джерело: Нацполіція України

У Сумській області правоохоронці затримали чоловіка, який вимагав кошти у дружини військовополоненого. Шахрай переконував жінку, що допоможе у звільненні з полону її чоловіка.

За даними слідства, затриманий запевняв, що зможе вплинути на рішення щодо першочергового внесення військовополоненого до списку на обмін.

Також фігурант акцентував на тому, що є військовослужбовцем та має зв’язки зі службовими органами, які займаються питанням обміну.

“Підозрюваний неодноразово під різними приводами вводив в оману жінку, яка на його вимогу протягом декількох місяців перерахувала так званому “полковнику” кошти на загальну суму 70 000 гривень”, – зазначили правоохоронці.

Бажаючи збагатитись ще, затриманий висунув вимогу потерпілій щодо сплати йому додаткової суми коштів у розмірі 30 000 гривень, частину з яких начебто буде направлено ним на “розв’язання питання”.

Під час передачі грошей зловмисник і був затриманий.

Як з’ясувало слідство, фігурант є сержантом однієї з військових частин, який не повернувся на місце служби після лікування.

Дезертиру загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Слідство триває.

  • Курсантці одного з правоохоронних вищих навчальних закладів Дніпропетровської області оголосили про підозру у шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах. Вона ошукала мешканку Дніпра на понад 800 тисяч гривень.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

Згідно з інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, в Україні вже намолочено 62,2 млн тонн нового врожаю, який зібраний на площі 16,8 млн га.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.