Викрито працівників пологового будинку, які безпідставно нарахували собі понад 400 тис. грн

Джерело: Харківська обласна прокуратура

Директорці та головній бухгалтерці одного з харківських пологових будинків повідомлено про підозру в безпідставному нарахуванні собі доплат і премій на понад 400 тисяч гривень.

Фото: Харківська обласна прокуратура

За даними слідства, у вересні 2022 року керівниця комунального закладу охорони здоров’я запропонувала головній бухгалтерці “закривати очі” на явно завищений посадовий оклад директорки. В обмін на це директорка пообіцяла щомісяця підписувати накази про преміювання своєї спільниці і “не буде звертати уваги” на отримання надбавки головною бухгалтеркою. Проте надбавки та доплати головному бухгалтеру не передбачені відповідно до Положення про порядок встановлення надбавок і доплат та штатного розпису.

Відтак підозрювані в період з жовтня 2022 року по липень 2023 року безпідставно нарахували собі доплати і премії на понад 400 тис. гривень.

За процесуального керівництва Салтівської окружної прокуратури м. Харкова їм повідомлено про підозру в привласненні чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого в умовах воєнного стану, за попередньою змовою групою осіб (ч. 4 ст. 191 КК України).

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.