За добу росіяни завдали понад 150 ударів по Запорізькій області, поранено двоє осіб

Джерело: Запорізька обласна державна адміністрація

Протягом доби російські армійці обстріляли 25 населених пунктів у Запорізькій області, внаслідок чого двоє осіб зазнали поранень.

Російські армійці здійснили 49 БпЛА-атак по Гуляйполю, Малій Токмачці, Чарівному, Малинівці, Полтавці, Новоандріївці, Левадному, Новоіванівці, Новодарівці, Новоданилівці, Щербакам, Гуляйпільському, Малим Щербакам, П’ятихатках та Степовому, а також обстріляли з РСЗВ Кам’янське.

Крім того, росіяни здійснили 103 артудари по території Оріхова, Залізничного, Роботиного, Преображенки, Малинівки, Малої Токмачки, Білогір’я, Степового, Степногірська та інших прифронтових міст і сіл.

Внаслідок ворожих артобстрілів поранення зазнав 40-річний житель Малої Токмачки та 33-річний житель Преображенки.

Зокрема, надійшло 13 повідомлень про руйнування житлових будинків та об’єктів інфраструктури.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.