Донеччина: за добу росіяни завдали 4 ударів по області, поранено одну особу

Джерело: Головне управління Національної поліції у Донецькій області

Протягом доби російські армійці обстріляли три населені пункти у Донецькій області, внаслідок чого одна особа зазнала поранень.

Під ворожим вогнем перебували міста Авдіївка, Торецьк і село Нетайлове. Російські армійці атакували мирне населення з РСЗВ “Град” і артилерії.

Внаслідок ворожих атак пошкоджено 10 цивільних об’єктів – житловий будинок, гаражний бокс і транспорт.

В Авдіївці російські окупанти поцілили в приватну оселю – поранили цивільну особу.

У Торецьку снаряди влучили на територію підприємства. Пошкоджено транспортний бокс, цивільні авто й автобус, вантажівки, екскаватор.

Крім того, сьогодні о 6 ранку росіяни обстріляли зі “Смерчів” Новогродівку, пошкодили гаражне приміщення. Інформації про постраждалих не надходило.

Тим часом, за допомогою поліції евакуйовано ще 136 осіб, з початку обов’язкової евакуації – 105 338 осіб, серед них 14 166 – діти, 5 350 – люди з інвалідністю.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.