₴68 млрд податків і ₴38 млрд донатів: Мінцифри розповіло про роботу ІТ-сфери під час війни

Джерело: Мінцифри

Міністерство цифрової трансформації України повідомило, що українські ІТ-спеціалісти сплатили від початку повномасштабної війни понад 68 мільярдів гривень подактів, а також задонатили 38 мільярдів. Про це йдеться у дослідженні “Де IT на війні”.

“Зараз українські ІТ набувають унікального досвіду, якого не має жодна ІТ-корпорація світу. Попри всі виклики війни, наші айтівці створюють унікальні продукти, оборонні новації, донатять, сплачують мільярди податків і реалізують благодійні проєкти на підтримку Сил оборони. Україна залишається одним із ключових експортерів високотехнологічних продуктів і послуг до Європи”, – розповіли у Мінцифрі.

Джерело: скриншот звіту

Крім сплати податків, ІТ-індустрія також активно донатить на ЗСУ та соціальні проєкти. Понад 10 тисяч айтівців долучились до лав Збройних сил.

Джерело: скриншот звіту

Суд США перегляне справу братів Еріка та Лайла Менендесів, яких ув’язнили понад 30 років тому за вбивство батьків.

Меланія Трамп висловила підтримку права жінок на аборт, що різко розходиться з позицією її чоловіка, кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа.

За даними ЗМІ, Президент України Володимир Зеленський є одним з фаворитів букмекерів на отримання Нобелівської премії миру.

За інформацією місцевої влади, станом на 4 жовтня російські військові знаходяться за 7 км від околиць Покровська, що на Донеччині. Через російські обстріли пошкоджено або знищено близько 80% критичної інфраструктури.

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних буде мінливою і неоднорідною, але опади можливі в більшості…