ЗС РФ вдарили по Вовчанську: є поранені

Джерело: Харківська ОВА та Харківська обласна прокуратура

Російські військові завдали удару по Вовчанську Харківської області. Внаслідок атаки двоє цивільних зазнали поранень – 74-річний та 69-річний чоловіки.

Фото: Харківська ОВА

Обидва цивільних зазнали мінно-вибухових та осколкових травм. Їм надають медичну допомогу.

Через обстріл виникла масштабна пожежа на приватному подвір’ї. Рятувальники вже загасили вогонь.

Фото: Харківська ОВА

За даними прокуратури, ЗС РФ завдали удару з артилерії. Внаслідок цього пошкоджено низку житлових будинків, господарчих споруд та приватних автомобілів.

Фото: Харківська обласна прокуратура

Фото: Харківська обласна прокуратура

Фото: Харківська обласна прокуратура

Фото: Харківська обласна прокуратура

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 19 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 163 бойових зіткнення.

19 вересня глава РФ Володимир Путін заявив, що Росія збільшила виробництво безпілотників приблизно в десять разів до майже 1,4 мільйона цього року, намагаючись забезпечити свою армію на фронті.