На кордоні зі Словаччиною розблокували пункт пропуску

Джерело:  заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач у Facebook

Блокаду пункту пропуску через “Ужгород-Вишнє-Нємецьке” зі Словаччиною припинено, і тепер вантажівки пропускаються в звичайному режимі.

“Блокада пункту пропуску зі Словаччиною припинена. Пропуск вантажівок через “Ужгород – Вишнє-Нємецьке” здійснюється у звичайному режимі. Продовжуємо працювати зі словацькими колегами, щоб запобігти подальшим протестам”, – написав міністр.

Також він підкреслив, що “Єврокомісія не має наміру вносити зміни до діючої Угоди про лібералізацію вантажних перевезень, а навпаки висловлює готовність підтримувати транспортний безвіз”.

Про це за результатами Ради міністрів транспорту ЄС заявила комісар Адіна Велян.

“Щоб всі ці новини відбулись, а транспортний безвіз був збережений та продовжений, ми з командою Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України на чолі з Олександром Кубраковим проводимо багато непублічної роботи та комунікації з партнерами. “, – наголосив Деркач.

Генерал-лейтенант Олександр Павлюк, командувач Сухопутних військ Збройних Сил України, повідомив, що за тиждень з 18 по 24 липня підрозділи РЕБ зірвали майже 8 тисяч завдань ворога із застосування розвідувальних БпЛА та FPV-дронів.

Станом на 22:00 в п’ятницю, 26 липня, від початку доби по всій лінії фронту кількість бойових зіткнень збільшилась до 107.

Румунія заявила, що виявила на своїй території фрагменти російських безпілотників, проте в НАТО стверджують, що не бачать ознак навмисного нападу на територію Альянсу.

Лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко привіз українським захисникам на Харківщину нову партію техніки, зокрема дрони, системи радіоелектронної боротьби, командно-штабні машини та техніку для будівництва фортифікацій.

Протягом дня, 26 липня, армія РФ здійснила 16 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Загалом зафіксовано 69 вибухів.