Рух «синьою гілкою» Київського метро планують відновити до кінця літа, – Кличко

Джерело: Віталій Кличко в ефірі каналу “Київ 24”

Міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що рух метро на “синій гілці” між станціями “Теремки” та “Деміївська”, яка нині закрита на ремонт тунелю, планують відновити до кінця літа.

“Попередньо, можу сказати, що, згідно з прогнозами наших фахівців, до кінця літа ми повинні відновити рух метрополітену (“на синій гілці” – ред.)”, – пояснив мер.

За словами Кличка, після експертизи проєктно-кошторисної документації буде остаточно визначено вартість і терміни виконання робіт.

ДОВІДКОВО. У Києві з 9 грудня для термінового проведення ремонту перегінного тунелю закрили рух поїздів між станціями метро “Деміївська” та “Теремки”. Орієнтовний термін ремонту – 6 місяців.

  • На ділянці між станціями “Либідська” та “Деміївська” київського метрополітену планується будівництво нового тунелю як заміна аварійній ділянці. До цього проєкту було залучено понад 500 фахівців із підземного будівництва, які мають значний досвід у будівництві метрополітенів.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.