В Ісландії вдруге за цей рік сталося виверження вулкана

Джерело: Reuters

У південно-західній частині Ісландії стався другий випадок виверження вулкана за цей рік, що вже є шостим подібним випадком на півострові Рейк’янес з 2021 року.

Місцеві медіа транслювали події з цього району напряму, демонструючи потоки яскраво-помаранчевої розплавленої породи, що викидалися з тріщин у землі.

Хоча загроза вулканічної активності зменшилася — місцева влада попереджає про можливість подальших вивержень, оскільки магма продовжує накопичуватися під землею, зумовлюючи підйом ґрунту в цьому районі.

У листопаді минулого року ісландська влада розпочала будівництво дамб, які можуть відвести потоки лави від житлових будівель та критичних об’єктів інфраструктури.

Камала Гарріс, кандидатка від Демократичної партії на пост президента США, змінює стратегію кампанії, намагаючись залучити більше чоловіків-виборців і республіканців.

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

Очільник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР) Кирило Буданов підтвердив, що зараз на сході Росії майже 11 000 північнокорейських піхотинців проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні.

Кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, Президент України Володимир Зеленський допоміг почати війну з Росією.

У Харківській області затримано російського агента, який шпигував за українськими захисниками у Куп’янську.