Кім Чен Ин заявив про законне право знищити Південну Корею

Джерело: Bloomberg

Лідер КНДР Кім Чен Ин заявив про законне право знищити Південну Корею, усунувши концепцію мирного об’єднання з національної політики Північної Кореї.

Під час візиту до міністерства оборони на святкування річниці заснування армії Кім Чен Ин заявив, що “маріонетки” Південної Кореї відкинули зусилля КНДР щодо співпраці та прагнуть поглинути свого сусіда.

Тому, додав Кім Чен Ин, буде правильно назвати Південну Корею “основним ворогом”, що дає можливість законно “атакувати та знищити її у будь-який час”.

Днем раніше у КНДР повідомили, що парламент Північної Кореї скасував закони про економічну співпрацю з Південною Кореєю.

З початку року режим Кім Чен Ина розгорнув кампанію тиску на Південну Корею, випробовуючи крилаті ракети та роблячи погрозливі заяви. Нещодавно у Пхеньяні також знесли пам’ятник, який символізував надії на об’єднання Північної та Південної Кореї.

У Сеулі вважають, що погрози від КНДР зумовлені парламентськими виборами у Південній Кореї, які заплановані на квітень, де за перемогу боротимуться політична сила президента Юн Сук Йоля “Народна сила” – яка підтримує зближення зі США та жорстку політику щодо КНДР – та Демократична партія, яка виступає за покращення відносин з Північною Кореєю.

Північнокорейський лідер має звичку влаштовувати провокації, які збігаються з виборами в Південній Кореї.

Атакуючи енергетичний сектор України ракетами та дронами, Володимир Путін ненавмисно сприяв прискоренню переходу країни на більш екологічні джерела енергії.

Народний обранець Федір Веніславський подаватиме заяву у Державне бюро розслідувань на свою колегу по парламентському комітету з питань нацбезпеки й оборони Мар’яну Безуглу. За його твердженням, нардепка розкрила дані з таємного засідання комітету.

Pure Electric і McLaren об’єднали зусилля і представили колекцію електросамокатів Pure x McLaren 2024.

У ЗМІ опублікували відео з Дональдом Трампом, яке, вочевидь, записано приховано, де він називає Джо Байдена “зламаною купою лайна”, яка “на межі виходу з передвиборчої гонки”.

Партизанам вдалося успішно здійснити операцію на Транссибірській залізничній магістралі під Єкатеринбургом. Вони підірвали залізничне полотно, по якому доставлялися північнокорейські боєприпаси.