Головнокомандувач ЗСУ Сирський озвучив свої плани на новій посаді

Джерело: Олександр Сирський

Новий Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський повідомив про нові завдання на порядку денному української армії.

Перш за все, наголосив Сирський, необхідне чітке та детальне планування дій усіх органів військового управління, об’єднань, з’єднань і частин з урахуванням потреб фронту у новітній зброї, яка надходить від міжнародних партнерів.

У військовій логістиці основним питанням є найшвидший і раціональний розподіл та доставка усього необхідного для бойових частин.

Сирський наголосив, що штаби усіх рівнів повинні знати про потреби фронту та володіти ситуацією на кожній його ділянці.

“Саме кваліфікація особового складу органів військового управління є вирішальною для розробки й успішної реалізації задумів та планів”, – зазначив Головнокомандувач.

Він додав, що життя та здоров’я українських захисників є головною цінністю ЗСУ, а тому необхідне дотримання балансу між виконанням бойових завдань та відновленням частин і підрозділів з інтенсифікацією навчання та підготовки особового складу залишається як ніколи актуальним.

Ще одне завдання – запровадження нових технічних рішень і масштабування успішного досвіду. Як, приміром, застосування безпілотних систем, сучасних засобів радіоелектронної боротьби є одним з майбутніх векторів побудови перемоги у нашій визвольній війні.

“Лише зміни та постійне удосконалення засобів і методів ведення бойових дій дасть змогу досягти успіху на цьому шляху. Та, безумовно, надійний тил є однією з головних складових загального успіху у війні”, – наголосив Сирський.

Він подякував колишнім керівникам ЗСУ та ветеранам, які за 10 років російсько-української війни доклали всіх можливих зусиль задля відновлення і набуття спроможностей Української армії.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…