Петиція про присвоєння звання Героя загиблому бійцю та колись політв’язню Кремля Афанасьєву

Джерело: Ольга Афанасьєва/Facebook

Створена петиція з проханням надати звання Героя України загиблому на війні бійцю, активісту та колись політв’язню Кремля Геннадію Афанасьєву.

“Геннадій Афанасьєв був активістом громадського опору російської окупації Криму. У 2014 р. став політв’язнем Кремля, провівши у буцегарнях 767 днів. Попри знущання, тортури та психологічний тиск — вистояв”, – зазначено в петиції.

Після обміну у 2016 році, Афанасьєв став одним з лідерів руху за звільнення українських політичних бранців й на громадських засадах обіймав посаду спецпредставника МЗС України з питань звільнення полонених.

Фото: UNIAN

З першого дня повномасштабного вторгнення Геннадій Афанасьєв став добровольцем й захищав Україну у складі 130-го батальйону ТрО 241-ої бригади.

Фото: Геннадій Афанасьєв в Facebook

18 грудня 2022 року 32-річний Афанасьєв загинув на Луганщині під Білогорівкою. Посмертно нагороджений орденом “За мужність” III ступеня.

“Геннадій Афанасьєв — людина честі та мужності, воїн, який для багатьох став зразком міцності духу, перебував на війні із російською агресією з 2014 року. Він відважно дивився в обличчя ворога і зберіг стійкість до останнього. Сміливість, незламність та життєвий шлях Геннадія Афанасьєва заслуговує найвищої державної відзнаки — Герой України”, – йдеться в петиції.

Петицію про присвоєння звання Героя України полеглому захиснику Геннадію Афанасьєву можна за посиланням.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.