Директор ЦРУ проведе в Єгипті переговори про нову угоду між Ізраїлем та ХАМАСом- ЗМІ

Джерело: Axios

Начальник ЦРУ Білл Бернс у вівторок відвідає Єгипет, де проведе перемовини з посадовцями країни щодо початку переговорів про нову угоду, яка забезпечить звільнення заручників у Газі.

На думку представників Білого дому, угода про звільнення заручників – це єдиний спосіб домогтися припинення вогню в Газі.

Зазначається, що Бернс був контактною особою президента Джо Байдена в усіх питаннях, пов’язаних зі звільненням заручників і досягненням паузи у бойових діях.

Його відрядження до Каїра, ймовірно, спрямоване на те, щоб чинити тиск на катарських і єгипетських посередників, які мають змусити ХАМАС погодитися на реалістичну угоду.

Нещодавно Ізраїль заявив про готовність розглядати пропозиції, які передбачають шеститижневе припинення вогню та обмін певної кількості палестинських в’язнів на ізраїльських заручників, утримуваних терористичним угрупуванням ХАМАС.

Раніше Ізраїль та палестинське терористичне угруповання ХАМАС вже провели переговори щодо звільнення заручників-ізраїльтян, які все ще залишаються у терористів. Переговори були “досить конструктивними”, але за їхніми підсумками перемир’я у Секторі Гази не буде.

Своєю чергою, ХАМАС пропонує план припинення вогню, який покладе край бойовим діям в Газі на чотири з половиною місяці, що має призвести до завершення війни.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.