Зеленський призначив нового командувача Сухопутних військ

Джерело: відповідний указ президента Володимира Зеленського

Генерала-лейтенанта Олександра Павлюка було призначено новим командувачем Сухопутних військ на заміну Олександру Сирському, який став головнокомандувачем ЗСУ.

Напередодні Павлюка було звільнено з Міністерства оборони згідно з рішенням Кабінету міністрів, де він працював на посаді першого заступника міністра оборони.

Що відомо про Олександра Павлюка

Генерал-лейтенант Павлюк має вражаючий військовий досвід. Він командував українським миротворчим контингентом в Косово у 2006-2007 роках і 24-ю окремою механізованою бригадою з 2010 по 2015 рік.

Павлюк активно брав участь у відбитті російської агресії проти України з 2014 року, командуючи бригадою під час звільнення міст Слов’янська, Краматорська, Сіверська та Лисичанська.

Від 2015 до 2017 року він був першим заступником командира військ оперативного командування “Захід” Сухопутних військ, а потім, з 2017 по 2020 рік, командував цим командуванням.

Олександр Павлюк залишав своє сліду в армії, обіймаючи різні відповідальні посади, такі як командувач підготовки Сухопутних військ, а згодом командувач операції Об’єднаних сил (ООС) під час російської агресії.

Після цього він очолив Київську обласну військово-адміністративну адміністрацію (ОВА), де відповідав за організацію оборони Києва та області. З 2022 по 2023 рік він був заступником командувача Сухопутних військ Олександра Сирського, а потім першим заступником міністра оборони.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…