Ізраїльські військові завдали серії ударів по об’єктах ХАМАСу в місті Рафах

Джерело: Reuters

Ізраїльська армія завдала серії ударів по військових об’єктах терористичного угруповання ХАМАС на півдні сектору Гази в районі міста Рафах, що на кордоні з Єгиптом.

Зазначається, що обстріл цілей завершено.

За даними інформагентства, внаслідок ізраїльських ударів загинули 37 осіб, десятки отримали поранення.

Вказано, що обстріли викликали паніку в Рафаху. За словами місцевих жителів, в атаках були задіяні ізраїльські літаки, танки й кораблі. Постраждали дві мечеті й кілька будинків.

Раніше ізраїльські військові наказали цивільному населенню залишити регіон.

В офісі прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу заявили, що він наказав військовим розробити плани евакуації Рафаха та знищення чотирьох батальйонів ХАМАСу, які, за його словами, дислокуються в цьому населеному пункті.

Нагадаємо, у січні Ізраїль сповістив Єгипет про плани розпочати військову операцію, щоб узяти під контроль кордон між сектором Гази та Єгиптом, зокрема місто Рафах.

Частина європейських лідерів, керівництво ООН, високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель висловили занепокоєння щодо плану воєнної операції в Рафаху через велике скупчення цивільного населення в цьому районі.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.