Порошенко передав на запит артилеристів два комплекси БпЛА Shark

Джерело: Петро Порошенко/Facebook

Лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко спорядив військовим одного з навчальних центрів ЗСУ два комплекси БпЛА Shark, які застосовуються для розвідки.

Порошенко зауважив, що це перший такий проєкт його команди, який реалізували на прохання артилеристів на чолі з командуючим. Тож прийняли рішення забезпечити навчання нових курсантів на апараті Shark.

Спільно з волонтерами, Порошенко виділить кошти на закупівлю декількох комплексів, кожен з яких має чотири “птахи”, та дуже круті камери.

Наше завдання — підвищити якість роботи з БПЛА Shark. Закрити потребу навчального центру та провести на його базі якісне навчання пілотів. Відразу після — пташки полетять на Схід. Перші два комплекси на суму 18 млн грн хлопці забирають сьогодні. Враховуючи те, що ми закупили вже поліпшені БПЛА, це буде гарний внесок в обороноздатність Збройних Сил, – пояснив п’ятий президент.

Фонд Порошенка з волонтерами ГО “Справа Громад” системно постачають у ЗСУ безпілотні літальні апарати різних типів і призначення. Зокрема, 16 серпня 2022 року Порошенко повідомив про велику угоду з виробниками БПЛА Poseidon. Безпілотники мають дальність роботи до 150 кілометрів, висота – до 4000 метрів. Це – комплекс рівня розвідувального батальйону, який працює на користь усіх бригад зони відповідальності, розвідку та наведення артилерії, коригування вогню великих калібрів. Наразі реалізується контракт на постачання 90 “пташок”.

У липні 2022 року Фонд Порошенка з волонтерами купили в Естонії 350 безпілотників Autel для підрозділів ЗСУ – зокрема, 50 БПЛА Autel EVO II 640T Dual з тепловізорами і додатковими акумуляторами, а також 300 БПЛА Autel EVO Lite+.

Порошенко також передав у війська дрони “Валькірія” для артилерійської розвідки. У липні цього року Петро Порошенко купив партію безпілотників Matrice 30T для бригад ЗСУ та Нацгвардії. 24 квадрокоптери, оснащені потужною оптикою із 16-ти кратним зумом, здатні підійматися на 7 кілометрів, розвивають швидкість до 80 кілометрів за годину.

Нещодавно Порошенко  також передав у підрозділи Сил оборони півтори сотні дронів DJI Mavic, тепловізійні приціли та радіостанції.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…