Клірика УПЦ МП, який закликав вірян допомагати росіянам, засудили до 5 років тюрми

Зображення: СБУ

Джерело: СБУ

Настоятеля храму Дніпропетровської єпархії УПЦ МП, який підтримав повномасштабну війну Росії проти України, засудили до 5 років ув’язнення.

Під час проповідей він виправдовував повномасштабне вторгнення РФ та захоплення частини території України.

Також під час особистих розмов з прихожанами клірик переконував їх виїжджати до Росії або в тимчасово окуповані регіони України, щоб допомагати росіянам.

Разом із цим протоієрей очікував на захоплення Дніпропетровщини, про що неодноразово висловлювався під час спілкування з місцевими жителями.

Співробітники СБУ задокументували злочини фігуранта, і у вересні 2022 року затримали його у власному помешканні.

При обшуках у затриманого вилучили мобільні телефони, які він використовував для нав’язування кремлівської пропаганди.

Ініційовані Службою безпеки експертизи підтвердили факти підривної діяльності клірика на користь країни-агресорки.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників) і призначив йому 5 років тюрми.

Вирок суду набув законної сили.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.