OpenAI випустила нову версію ChatGPT з покращенням пам’яті чат-бота

Джерело: The New York Times

OpenAI випустила оновлену версію свого чат-бота ChatGPT, яка тепер здатна запам’ятовувати висловлювання користувачів для подальшого використання у майбутніх діалогах.

Нова функціональність дозволяє ChatGPT зберігати інформацію, яку надає користувач, і використовувати її у подальших розмовах. Наприклад, якщо користувач у зустрічному діалозі згадає про свою доньку, її вік та уподобання – чат-бот може використовувати ці дані при потребі у майбутніх взаємодіях.

Прикладом використання цієї функції може бути створення листівки на день народження для дитини. ChatGPT може автоматично створити персоналізовану листівку, враховуючи вказані користувачем деталі.

Попри здатність ChatGPT до запам’ятовування попередніх розмов, він все ще може припуститися помилки аналогічно до людської.

Завдяки цій новій технології OpenAI посилює зусилля у вдосконаленні ChatGPT як автоматизованого цифрового помічника, здатного конкурувати з вже наявними асистентами, такими як Siri від Apple або Alexa від Amazon.

Минулого року компанія вже дозволила користувачам додавати інструкції та особисті вподобання, такі як робочі деталі чи сімейні відомості, для врахування їх у процесі комунікації з чат-ботом.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Минулого тижня Росія оголосила, що розпочала операцію зі звільнення Курської області. Вона може зайняти не один місяць, оскільки кинутих у контрнаступ військ не вистачить, хоча їх уже приблизно вчетверо більше, ніж українці, вважають експерти.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.