Ізраїль відкрив свій ринок для експорту кормового борошна та жирів з України

Джерело: Держпродспоживслужба

Українські виробники отримали можливість експортувати кормове борошно та кормові жири до Держави Ізраїль.

Відповідні сертифікати погодили компетентні органи двох країн: Ветеринарний сертифікат для супроводу борошна з птиці/пір’я/рибного борошна та Ветеринарний сертифікат для супроводу олій та жирів для годування тварин.

“Лише за минулий та цей тиждень ми відкрили нові ринки у трьох країнах: КНР, Катарі та Ізраїлі. Це частина системної стратегії МЗС з допомоги українському бізнесу в часи війни. В межах нашої платформи Nazovni з січня 2023 до лютого 2024 року ми опрацювали 84 заявки експортерів на вихід на ізраїльський ринок, отже він є цікавим для бізнесу. Ми продовжимо відкривати нові двері для українських товарів у цій та інших країнах”, – заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

За даними голови Держпродспоживслужби Сергія Ткачука, наразі опрацьовуються 220 напрямків щодо відкриття ринків іноземних країн по товарних позиціях: м’ясо, молочна продукція, рибна продукція, продукти бджільництва та інші.

6 липня президент Володимир Зеленський поінформував, що лише за цей тиждень російські війська скинули на територію України понад 600 керованих авіаційних бомб. 

6 липня збірна Нідерландів у вирішальному поєдинку обіграла команду Туреччини, ставши четвертим півфіналістом чемпіонату Європи-2024, приєднавшись до Англії, Франції та Іспанії.

Напередодні другого туру парламентських виборів у Франції 7 липня рейтинг ультраправої партії “Національне об’єднання” на чолі з Марі Ле Пен знижується.

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 6 липня. За добу відбулося 123 бойових зіткнення. Станом на сьогодні найгарячішою залишалася ситуація на Покровському напрямку, також війська РФ активізувалися на Лиманському і Курахівському напрямках.

Вірменія та Сполучені Штати проведуть спільні військові навчання у Вірменії 15-24 липня. Навчання Eagle Partner-2024 передбачають операції зі стабілізації відносин між сторонами, що конфліктують, при виконанні миротворчих завдань.